Duvel Moortgat en Birrificio del Ducato b(r)ouwen samen verder aan de toekomst

Puurs, Soragna (Italië) – 21 februari 2018

De samenwerking tussen de Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat en de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato wordt versterkt.

In december 2016 nam Duvel Moortgat een initiële minderheidsparticipatie in de Italiaanse brouwerij. Nu verwerft Duvel Moortgat een meerderheidsaandeel van 70%. Duvel Moortgat zal Birrificio del Ducato verder ondersteunen om de ambities van de Ducato bieren waar te kunnen maken en een verdere internationale groei te stimuleren. Met respect voor de bieren en tradities zal er nauw worden samengewerkt tussen de Belgische en de Italiaanse teams onder leiding van de oprichters Manuel Piccoli en Giovanni Campari, tevens meesterbrouwer.

Duvel Moortgat is een Belgisch familiebedrijf met verschillende brouwerijen in Europa en in de Verenigde Staten. Deze familiale brouwer heeft de afgelopen jaren meermaals bewezen dat, met respect voor het vak en aandacht voor de authenticiteit van elke brouwerij en haar bieren, een overname een positieve uitwerking kan hebben voor alle betrokkenen, waarbij de bieren en de consument steeds centraal staan. Duvel Moortgat zorgt als een goede huisvader voor een sterke familie van craftbrewers die elk hun eigen bieren blijven brouwen, met respect voor hun roots en volgens hun traditionele manier. Duvel Moortgat brengt Ducato technische expertise om de beste kwaliteit te garanderen, een internationaal netwerk om export te ondersteunen en deze mooie lifestyle-bieren tot bij de consument te brengen, en financiële middelen om investeringen mogelijk te maken. Zo investeren ze dit jaar meteen in een nieuwe bottellijn om de droom van Birrificio Del Ducato waar te maken.

"We delen dezelfde waarden en we geloven dat kwaliteit, vakmanschap en innovatie de beste basis zijn voor een succes op lange termijn” zegt Michel Moortgat.
“Vanuit onze generatielange ervaring zullen we Birrificio del Ducato ondersteunen en er samen voor zorgen dat deze speciaalbieren ook geproefd kunnen worden in de rest van de wereld. Italië en de regio van Parma staan bekend om hun delicatessen en wij willen ons steentje bijdragen om de bijzondere bieren van Birrificio del Ducato door de rest van de wereld te laten ontdekken."

Manuel Piccoli en Giovanni Campari hebben vertrouwen in het team van Duvel Moortgat. "Bij brouwers overal ter wereld is het belangrijk om met dezelfde passie en visie verder te timmeren aan de toekomst. De brouwers van Duvel Moortgat koesteren hun bieren en hebben het vak in de vingers."

  • Giovanni Campari en Manuel Piccoli delen in een open brief aan hun bierfans het volgende mee:

"Voor ons is Birrificio del Ducato zoals een kindje, geboren uit een visie, een passie, een droom. Na een lange tijd actief te zijn geweest bij Birrificio del Ducato, wat neerkomt op 10 jaar inspanningen; opofferingen, financiële investeringen, maar ook respect en bekendheid in de ambachtelijke bierindustrie, ontvingen wij verschillende voorstellen van een aantal grote bierbedrijven. Wij gingen hier telkens niet op in, omdat wij wisten dat zij zich nooit zouden kunnen scharen achter onze filosofie. Bier bleek niet hun prioriteit – ze hadden het enkel en alleen over winst. Nooit werd gesproken over het belang van partnerschap in projecten op basis van aandacht voor kwaliteit, innovatie en verbetering van brouwmethodes en -technieken."

"We hebben dus zeer bewust voor Duvel Moortgat gekozen omdat zij anders zijn. Duvel Moortgat laat zich leiden door zijn familiewaarden en heeft ons daarom ook nooit voorgesteld om een andere koers te varen wat onze bierproductie, merkenpositie of commerciële attitude aangaat. Michel Moortgat begreep en deelde onze visies en waarden onmiddellijk, zonder dat er verdere enige uitleg of overtuiging nodig was. Daarenboven hebben wij altijd respect en bewondering gekoesterd voor de schitterende kwaliteit van brouwerijen binnen de Duvel Moortgat-familie. Sommige van hen zijn al van bij het begin een enorme inspiratiebron voor ons. Nu kunnen we vooruitkijken naar de toekomst met optimisme en hoop, met een partner als Duvel Moortgat die onze visie, passie en dromen deelt."

Manuel Piccoli & Giovanni Campari

Birrificio del Ducato is een craftbrewery die werd opgestart in 2007 door twee vennoten, Giovanni Campari – de brouwer van het duo – en Manuel Piccoli. Birrificio del Ducato werd al meermaals bekroond (o.m. «Italiaanse Brouwerij van het Jaar » in 2010 en 2011) en telt bijna 100 nationale en internationale awards  : 40 maal goud, 28 keer zilver en 24 maal brons. Birrificio del Ducato brouwt een grote variëteit aan verschillende bieren:  het voornaamste bier is Via Emilia, een keller pils.

Duvel Moortgat is een onafhankelijk familiebedrijf dat zich onderscheidt door haar focus op speciaalbieren. Duvel Moortgat telt 10 brouwerijen, nl. Brouwerij Duvel in Puurs, Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde, de Brouwerij Bernard in Tsjechië, Brewery Ommegang in New York, Boulevard Brewing Company in Kansas City , Firestone Walker in Californië, Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en Birrificio del Ducato in Italië